Uitgangspunten van Plaatsen van Betekenis

Deze website is een blog om kennis te delen over de ontwikkeling van Plaatsen van Betekenis. Wij ontvangen graag uw reacties. De publieke website Plaatsen van Betekenis wordt gelanceerd in november 2011.

Sociaal netwerk

Ons uiteindelijke doel met Plaatsen van Betekenis is het ontwikkelen van een community. We willen een breed publiek (leken, amateur-experts, en professionals) stimuleren om bij te dragen aan de redactionele inhoud van het platform, door zelf Plaatsen van Betekenis aan te bevelen en te beschrijven en door eigen foto’s, verhalen en belevenissen toe te voegen, met suggesties voor verder lezen en met relevante links. We nodigen het publiek nadrukkelijk uit om zelf objecten uit erfgoedcollecties op te sporen en te selecteren en deze met embedded links te koppelen aan hun oorspronkelijke locatie(s).

Brede doelgroep

De informatie die Plaatsen van Betekenis biedt, is bedoeld voor iedereen die een bezoek aan een stad, streek of land wil combineren met een prettig verblijf. Plaatsen van Betekenis bevat behalve thematisch te ordenen informatie over interessante sites dus ook toeristische informatie, (reisinformatie, horeca- en verblijfmogelijkheden), suggesties voor recreatie met (zelf samen te stellen) wandel-, fiets- of autoroutes, en aanbevelingen voor verder bezoek.

Persoonlijk

Plaatsen van Betekenis maakt persoonlijke keuzes uit beschikbare cultuurtoeristische bestemmingen mogelijk, zodat iedereen een bezoek kan voorbereiden met een programma of route die is 403 Forbidden gebaseerd op zijn/haar eigen voorkeur of belangstelling.
Plaatsen van Betekenis biedt iedereen de mogelijkheid een eigen interesseprofiel aan te maken, zodat hij of zij bij een bezoek aan de website alleen die informatie krijgt aangeboden die aansluit bij zijn of haar persoonlijke belangstelling. We bieden ook de mogelijkheid om locaties te beoordelen. Via die beoordeling komen we tot een ‘ranglijst’ van (de meest interessante, meest populaire, meest publieksvriendelijke) Plaatsen van Betekenis.

Lees meer over: