Koffie inspireert


Geplaatst op 13 september in Nieuws. 1 Reactie

Koffie inspireert

Op donderdag 23 augustus werd het volledige if then is now team grondig bijgespijkerd over social media en community management door Jasper Visser en Erwin Elling van Inspired by Coffee. Natuurlijk, een Facebook pagina of Linkedin account hebben we allemaal wel eens aangemaakt, maar de mogelijkheden en valkuilen van bijvoorbeeld een Twitter wonderwereld doorgronden, dat deden we nog niet! Een volle dag hebben we gewerkt aan onze kennis over en vaardigheden voor het opbouwen en activeren van verschillende communities van if then is now.

Na een warming up quiz waarin onze kennis over verschillende social mediasites op de proef werd gesteld, ontdekten we het belang van de relatie tussen mens en inhoud en het ontwikkelen van deze relaties: de essentie van community management. Maar wat is onze doelgroep eigenlijk? Zó voor de hand liggend, zo’n vraag, maar altijd moeilijk te beantwoorden. In de breedste zin van het antwoord is if then is now voor iedereen, maar op basis daarvan bouw je geen community.

We moeten dus aan de bak. Wie willen we bereiken, waar en hoe? Een inzicht in eigen netwerk en dat van collega’s biedt verrassend veel mogelijkheden. Hoewel de 403 Forbidden NRC fact checker  een tijdje geleden het idee dat de hele wereld bereikbaar is in zes stappen naar het land der fabelen verwees, lijkt het toch niet onmogelijk. Je kent meer mensen dan je denkt! Door binnen dit netwerk ‘key influencers’ van onze doelgroepen te zoeken en deze in te zetten bij het opbouwen en activeren van een community, hoeven we zelf niet ‘from scratch’ te beginnen.

En dan concreet: aan de hand van verschillende relevante thema’s is het voor iedereen de opdracht activiteiten te ontwikkelen die via ‘key influencers’ specifieke doelgroepen bereiken en engageren. Benieuwd naar de uitwerking van deze uitdaging en meer informatie? Lees hier het volledige verslag van Inspired by Coffee.

 
Delen

Geschreven door Janne HelingEen reactie op “Koffie inspireert”

  1. Erwin Elling zegt:

    Leuk om jullie enthousiaste verhaal over de workshop terug te lezen! Veel succes bij het verder uitwerken van alle mooie ideeën. Laat het vooral horen als jullie nog ergens tips, uitleg of hulp bij nodig hebben.

Geef een reactie