Slag bij Waterloo (2)


Geplaatst op 31 augustus in Nieuws. Nog geen reacties

Waarom komen al die honderden enthousiastelingen uit Nederland, België, Engeland, Duitsland en andere landen ieder jaar op 18 juni naar Waterloo, om daar verkleed als soldaat, opnieuw deel te nemen aan de slag die genoemd is naar dit Belgische plaatsje’? Plaatsen van Betekenis vroeg enkele Nederlandse re-enacters waarom. Hieronder zijn de interviews te zien met Eric Edelman, voorzitter van de NAN (de Napoleontische Associatie der Nederlanden) en lid van het Nederlandse 7e bataljon infanterie van linie 1815, en Bas de Groot, die vanuit dat bataljon de overstap maakte naar een Engelse eenheid. Zij vertellen waarom de periode waarin Napoleon alles in Europa op z’n kop zette hen zo aantrekt.
Delen

Geschreven door Pieter De NijsGeef een reactie