Slag bij Waterloo 2011


Geplaatst op 21 juni in Nieuws. Nog geen reacties

De slag bij Waterloo (1815) vindt elk jaar opnieuw plaats in een grootscheeps re-enactment evenement. Fransen staan er weer tegenover Engelsen, Nederlanders en Pruisen. Verwarrend is wel dat sommige ‘Engelsen’ Duitser of Nederlander blijken te zijn en dat sommige Nederlanders Engelse uniformen dragen.

Re-enactment beperkt zich niet tot ‘soldaatje spelen’: de ‘acteurs’ vervullen ook duidelijk een rol in de informatievoorziening over de Napoleontische tijd, aldus Eric Edelman, voorzitter van de NAN (Napoleontische Associatie der Nederlanden) en lid van het 7e bataljon infanterie van linie 1815. Dat er wel degelijk soldatesk gedrild wordt, is hierboven te zien. Binnenkort op deze plek meer over de  ’slag bij Waterloo 2011′.
Delen

Geschreven door Menno HelingGeef een reactie